В Индия маймуна брутално е убила 10-годишно дете, като е разпорила коремната му кухина. Това е една от няколкото скорошни атаки в индийско село, тероризирано от глутница маймуни, съобщи The Sun.

Дийпак Такор си играел с приятелите си в малкото селце Салка в Гандинагар (индийският щат Гуджарат), когато бил нападнат от глутница маймуни.

Първо свирепите примати скочили върху Дийпак, а след това забили нокти в кожата в коремната кухина.

Парамедиците го откарали в болницата, но той починал, преди да успеят да му помогнат.

"Червата му бяха разкъсани по време на атаката. Той изтича до къщата си, след което беше откаран в болницата, където лекарите го обявиха за мъртъв при пристигането. Това е третото нападение на маймуна в селото за седмица", казва служител на болницата.

Вишал Чаудхари, представител на горското стопанство на село Салки, увери селяните, че той и екипът му ловуват хищните маймуни убийци и от известно време се опитват да хванат „голямата глутница“.

„Хванахме два лонгура през последната седмица и поставихме клетки, за да хванем още един. Селото е дом на голяма група маймуни, включително четири възрастни, които са участвали в нападения през последната седмица“, казва местен служител.

Снимка: lpzoo.org