Голям горски пожар бушува в егейския окръг Измир. Пламъците са лумнали около 12 часа по неустановени засега причини край град Нарлъдере, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк. В усилията за потушаване на огъня са включени четири самолета и два хеликоптера за гасене на пожари, над 25 пожарни коли и друга техника. 

През нощта се разрази пожар във фабрика за брашно в индустриална зона в Мардин, Югоизточна Турция, информира телевизия НТВ. Причините за пожара не са установени. Огънят е обхванал голяма част от фабриката, при което са били унищожени десетки тонове брашно. В района са били изпратени много пожарни екипи и полиция. Пожарникарите са успели да овладеят пожара. Предприето е разследване по случая.

Междувременно по обяд днес се разрази пожар и във фабрика в град Гебзе, окръг Коджаели, Северозападна Турция, предаде БТА. Гъст дим се издига над района на пожара. В усилията по гасене на пламъците участват много пожарни коли. 

През последните няколко дни в Турция времето е необичайно горещо за сезона. Метеоролозите съобщиха, че температурите са с няколко градуса по-високи от нормалните.