В Днепър продължават да се прощават с жертвите на руската терористична атака на 14 януари, когато окупаторите обстреляха с ракета жилищна сграда. В сряда, 18 януари, беше погребана доброволката Ирина Саламатенко.

Ирина остави две деца без майка, това съобщава изданието "Суспільне Днепр".

Ирина Саламатенко, подобно на десетки други невинни жертви, е била у дома си, когато руските терористи са изстреляли ракета там. Тя е ранена от поразяващи елементи на боеприпас.

Работила е като зъболекар в родния си град. Тя също е била доброволец. От началото на пълномащабната война с Русия Ирина помага на бойците, както и на войниците, завърнали се от плен.

Синът на починалата написа трогателно писмо за смъртта й. Това съобщи съпругът на Ирина Саламатенко Игор на нейната страница във Фейсбук. Оцелелият телефон на починалата е предаден на семейството й още в болницата.

Арестович призна, че сградата в Днепър е разрушена в резултат на действията на украинската ПВО

Както съобщи съпругът на Ирина, той няма собствени акаунти в социалните мрежи, затова написа тези думи във Facebook профила на починалата си съпруга.

"Вчера се сбогувахме и заведохме нашата красавица в последния й път. Нашият син Игор (да, той също е Игор) самостоятелно написа писмо до майка си. Не коригирах нито една дума. Това е негов текст, който с негово разрешение ще публикувам в нейна памет и в нейна чест", гласи публикацията.

Синът на Ирина Игор посвети тези редове на починалата си майка:

"Невъзможно е да се опише с думи колко огромна трагедия е това за нашето семейство, за нашия квартал, за нашия град, за мен... Майка ми беше най-прекрасната, най-красивата, най-умната и най-добрата жена, която някога съм познавал.Такъв човек като майка ми е просто невъзможно да се опише с думи - няма философи, които да подберат такива думи, няма такива речници, които да съдържат думите, които отговарят на нейната доброта, характер и душа, както казва баща ми - "Тя беше уникална..." И наистина беше просто перфектна във всичко... Обичахме мама до безкрай и ще я обичаме, усмивката й караше другите да се усмихват, топлите й думи ни караха да се чувстваме тази топлина в гърдите ни...", написа Игор.

"Сигурен съм, че мама стои до мен. Чувствам нейната любов, нейната топлина, нейната грижа, знам, че тя се гордее с мен, горда е с татко, горда е с всички нас. Тя беше моят живот и остана моят живот, нашият живот, тя е с нас и в нас и ние никога няма да забравим мама, ще я обичаме до края на времето, докато не се съберем отново. Обичам те, спи спокойно, ангелче мое…", написа още синът на Ирина.

Превод: GlasNews.bg