14 години след като е било отвлечено от баща си, момиче от Флорида отново се събра майка си. Трогателният момент е станал на границата между САЩ и Мексико, пише BBC.

Изчезването на 6-годишната Жаклин Ернандес през 2007 г. е бил "студен" случай до този месец, когато тя се свърза с майка си във Facebook. Г-жа Ернандес, сега на 19, информира Анжелика Ванс-Салгадо, че е в Мексико.

Те се събраха отново в понеделник в Тексас.

Разследващите, които са прихванали двойката, са проверили самоличността на г-жа Ернандес. 

Жаклин, която е родом от Клермон, Флорида - е била отвлечена от дома си от баща си Пабло Ернандес на 22 декември 2007 г.

Тогава не е била издадена заповед за престъпление, тъй като властите са предполагали, че става дума за семейно пътуване до Мексико. Впоследствие обаче няма и следа от момичето.

На 2 септември т.г. Анджелика се обръща към полицията в Клермон, като заявява, че с нея е била свързана жена, която твърди, че е нейна дъщеря.

Полицията във Флорида и Тексас, както и следователи от Министерството на вътрешната сигурност, създават план за "прихващане" на младата жена по време на срещата й с Анжелика за проверка на самоличността й.

В чата си във Facebook двете се уговарят да се срещнат на границата в Ларедо, Тексас.

Проверка на документацията скоро доказа, че тя е дете на г-жа Ванс-Салгадо. 

В изявление в понеделник шефът на полицията в Клермон Чарлз Броуд заявява, че благодарение координираните усилия майка и дъщеря са отново заедно след 14 години.

 

Превод: GlasNews.bg