Шокиращи кадри показаха ужасени пътници, които бягат от горящия самолет "Боинг" на пистата в Сенегал. Както по-рано съобихме, инцидентът се е случил днес сутринта.

Нов инцидент със самолет, 11 души са ранени

Самолетът "Боинг" 737-300, превозващ 78 пътници, е направил неуспешен опит за излитане, поднесъл и се е забил в храстите на летище Blaise Diagne, близо до столицата Дакар.

Видеоклип показва как пасажер бяга от мястото на катастрофата, докато от левия двигател на машината излизат пламъци и осветяват нощното небе. По-късно се появиха още снимки, на които се вижда как самолетът е забит в земята с дупка в двигателя, която е покрита с противопожарна пяна.

Екипи на спешна помощ евакуираха пътниците. 11 души са ранени, от тях четирима са в тежко състояние. Не се съобщава за смъртни случаи.

Полетите от летището бяха преустановени. Властите опитват да установят причината за инцидента, който се случва само ден, след като товарен самолет на "Боинг", използван  от американската пощенска служба FedEx, извърши аварийно кацане в Турция.

Авариите най-вероятно ще увеличат проблемите на компанията, която вече е подложена на сериозен контрол заради поредицата от злополуки и спорове относно безопасността.