3-годишната Лейла Дейвис от Грейт Блейкхам, Съфолк, Англия, живее с рядкото заболяване „синдром на неразресващата се коса“ (FHS). Заради тази особеност момиченцето в детската градина е наричано шеговито „Пухкавелка“, а също така е сравнявано с Борис Джонсън и Алберт Айнщайн.

Лейла има къдрави и сухи кичури, които не се разресват. Специалистите обясняват, че синдромът, с който е диагностицирана, обикновено се развива в ранна детска възраст, най-често преди тригодишна възраст, но може да се появи и много по-късно, пише The Mirror.

"Приятелите от детската градина я наричат ​​"Пухкавелка", защото в класа има още едно момиче, също на име Лейла. Другите деца не се отнасят негативно към нея, а самата тя не е срамежлива и лесно общува с всички", разказва 30-годишният старата Шарлот Дейвис, майката на момичето.

Въпреки всичко Лейла остава весела и активна, обича да пее и да танцува балет. Родителите често говорят за живота на дъщеря си в Instagram, където хора от цял ​​свят й се възхищават.

Шарлот обаче наистина не харесва, когато непознати започват да пипат косата на дъщеря й без разрешение.

„Хората изглежда мислят, че това е нормално, така че трябва да я инструктирам да не позволява на непознати да се доближават до нея без разрешение. Лейла е само на три години и аз се опитвам да не я плаша“, казва майката.

Синдром на несресана коса, диагноза, болест, деца, Великобритания, снимка, аномалииЦял екран
Въпреки всичко Лейла остава весела и активна, обича да пее и да танцува балет. Снимка: Instagram
Синдром на несресана коса, диагноза, болест, деца, Великобритания, снимка, аномалииЦял екран

Жената наистина се надява, че с времето косата на дъщеря й ще стане малко по-дълга, за да може един ден да я прибере на опашка.

"Сега вече можем да сплитаме косите си, но не го правим много често, защото кичурите са крехки и се чупят лесно. Лейла вече е достигнала възрастта, когато започва да се съмнява в някои неща, например иска да си прави прическа всеки ден и пита защо съм против ". Трябва да обясня, че косата й не е като на другите, а специална. Вярвам, че задачата на майката е да подготви детето си за всяка ситуация, така че се надявам, че в бъдеще тя ще си помисли, че това е готино, точно като мен“, добавя Шарлот.

Синдром на несресана коса, диагноза, болест, деца, Великобритания, снимка, аномалииЦял екран
Лейла Дейвис със семейството си. Снимка: Instagram