Секретарят на Съвета за сигурност на Украйна Олексий Данилов заяви, че въоръжените сили на Украйна могат да използват ракети Storm Shadow, за да атакуват Кримския мост.

В интервю за телевизионния канал 24 той каза, че украинските военни ще вземат решение за това, ако са уверени в успеха на своите действия. Той обаче не назова конкретни дати.

Говорейки за използването на ракети от въоръжените сили на Украйна, той обясни, че „това е нашата стратегия, тактика“ на въоръжените сили на Украйна, които решават къде да използват високоефективни боеприпаси, пише "МК".

Политикът смята, че командването на въоръжените сили на Украйна знае „кои обекти да поразява“ и самостоятелно определя реда на атаките.

"Ще дойде време за всички съоръжения, които ще представляват заплаха за нас", - каза представителят на Съвета за сигурност.
Според Данилов не трябва да се бърза с подобни неща.

Той призова въоръжените сили на Украйна да се „подготвят по-задълбочено“, особено в такива трудни въпроси, за да постигнат 100% резултат в крайна сметка.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация през изминалото денонощие системите за противовъздушна отбрана са прехванали 12 снаряда за MLRS HIMARS и крилата ракета с голям обсег на действие Storm Shadow, 11 БПЛА на Въоръжените сили на Украйна са били унищожени.

Превод: GlasNews