Съветникът на канцеларията на президента на Украйна Михаил Подоляк отрича участието на Киев във взрива на колата на журналиста и политолог Даря Дугина в Москва.

„Подчертавам, че Украйна, разбира се, няма нищо общо с това“, цитира думите му в неделя украинското издание Liga.net.

Дъщерята на близък до Путин е била взривена в кола ВИДЕО

По-рано днес се появи информация, че Land Cruiser Prado се е взривил близо до село Болшие Вяземи. Загинала е шофьорката, която е била в колата. Ръководителят на руското обществено движение "Хоризонт" Андрей Краснов, който е бил запознат със загиналия, потвърди пред ТАСС, че жертвата е Дария Дугина. Колата се взриви на магистрала Можайск, когато тя се движеше от "Фестивала на традицията". Според Краснов колата принадлежи на бащата на Дария, общественик Александър Дугин.

"Да, много тежко събитие, познавах Дария лично. Даша дойде на едно голямо дискусионно събитие, защото "Традиции" е фестивал, но не в класическата си форма, а е дискусия за актуалните тенденции в културната, музикалната, филмовата, литературната сфера. Аз самият бях там", каза Краснов. "Близо до село Болшие Вяземи е избухнала детонация, колата се е запалила веднага, изцяло е била обхваната от пламъци, тя е загубила контрол, защото е карала с висока скорост и е излетяла на отсрещната страна на пътя", разказва Краснов.

Пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация съобщи, че убийството на Дугина е планирано и е поръчково.

Версията за украинската следа в този инцидент беше изказана по-рано от ръководителя на Донецката народна република Денис Пушилин и члена на главния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов. 

Междувременно обединеното кралство съобщи, че се предполага, че в колата е било поставено взривно устройство. Източник от правоохранителните органи казва, че неизвестни хора са инсталирали взривно устройство на автомобила по време на фестивала - колата е била на паркинг, отворен за всички. Също така правоприлагащите органи споделят, че на входа на имението е имало екип на КАТ, инспекторите по движението са регулирали трафика. 

Криминалисти и следователи, съвместно с бомбени експерти продължават огледа на местопроизшествието. Според резултатите от експертизата ще бъдат назначени експертизи, включително съдебномедицинска, взривни, молекулярно-генетични.

Превод: GlasNews.bg

Бащата на взривената Дария е двигател на войната в Украйна