Според кмета на Киев Виталий Кличко украинските власти не се борят достатъчно с корупцията. Той даде откровено интервю за Funke, където разкри позицията си по въпроса.

"Можете да зададете този въпрос на всеки гражданин и съм сигурен, че всеки гражданин ще отговори: "Не", каза Кличко, отговаряйки на въпроса дали украинските власти правят достатъчно за борба с корупцията.

Коментирайки отношенията си с украинския президент Володимир Зеленски, кметът на Киев каза, че не се е срещал лично с него от началото на руската спецоперация. "Опитах това безброй пъти от началото на войната, защото много зависи от столицата. Но, за съжаление, нямах възможност да се срещна лично със Зеленски", призна той.

По време на настоящия конфликт, според кмета на Киев, няма единство на политическите сили.

"Днес трябва да бъдем единни, трябва да забравим за политическите си амбиции. Влизането в политическа конкуренция в такава ситуация е глупост", отбеляза Кличко.

Кметът на Киев нарече провокативен въпроса дали самият той иска да стане президент.

"Много политици мислят за позиции. Украйна може да престане да съществува след няколко месеца. За съжаление, има твърде много политици в централната власт, за които личните амбиции са много по-важни от интересите. на страната", допълни той, цитиран от Труд.