Израелската армия ликвидира двама високопоставени членове на "Хамас" - Джауад Абу Шамала и Закария Абу Мамар при въздушни удари в град Хан Юнис на Западния бряг, съобщиха агенциите.

"Тази нощ самолет на израелската армия ликвидира Джауад Абу Шамала, министър на икономиката на Хамас в ивицата Газа. Като част от задълженията си той координираше финансирането на тероризма във и извън Газа", се казва в съобщението. От пресслужбата добавиха, че Абу Шамала е ръководил редица операции, насочени срещу израелското гражданско население.

Хамас призова жителите на израелски град да напуснат

"Също тази нощ израелски военен самолет нанесе удар по Закария Абу Мамар, високопоставен член на Политическото бюро на терористичната организация "Хамас" и ръководител на управлението ѝ за вътрешни връзки. Той изпълняваше ролята на координатор на терористичните групировки от Газа. Абу Мамар беше доверено лице на Яхия Синуар (лидер на "Хамас" в Газа), участвал е в акции срещу Израел и беше заплаха за мирното съществуване на еврейската държава", посочи израелската армия.

Бойци на Хамас убиха израелка и публикуваха видео с тялото й на страницата й във Facebook

По-рано днес израелските въоръжени сили обявиха началото на голяма операция срещу "Хамас" в Газа и съобщиха за удари по редица обекти на радикали в ивицата, информира БТА.

Неназован представител на "Хамас" потвърди, че двамата членове на Политбюро на "Хамас" Абу Шамала и Абу Мамар са били убити снощи от израелските сили.

Бойци на Хамас удариха джамията на Кадиров