Руските войници по най-циничен и съвсем съзнателен начин избиват децата на Украйна, пише съпругата на украинския президент Володимир Зеленски Олена.

Тя публикува в Instagram профила си съобщение на няколко езика, в което казва: "Трябва да говоря за това! В Украйна вече има над 38 загинали деца. И този брой може да се увеличи в момента, в който говоря с вас!"

Зеленска публикува и снимки на няколко от децата и обстоятелствата, при които са загинали - 18-месечния Кирил от Мариупол, разстрелян при обстрел, когото лекарите били безсилни да спасят, 7-годишната Алиса, която дядо й опитал да прикрие с тялото си, но и двамата загинали, 14-годишния Арсений, загинал от кръвозагуба след като снаряд попаднал в главата му, 6-годишната София, застреляна докато пътувала в кола заедно с едногодишното си братче, майка й, баба й и дядо й, опитвайки се да избягат от град Нова Каховка.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"Това са лицата на деца, които никога няма да пораснат. Колко още деца трябва да умрат, преди руските войски да спрат да стрелят и да се съгласят на хуманитарни коридори? Колко още трябва да кървят и да гладуват, за да спрат да унищожават цивилни превозни средства и да пропуснат хуманитарните мисии?", пита Зеленска и припомня, че стотици деца в украински градове и села умират в момента в мазета без храна и медицинска помощ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"Покажете това на руските майки - нека знаят КАКВО правят синовете им в Украйна... И вие носите лична отговорност за смъртта на всяко украинско дете, защото давате своето мълчаливо съгласие за тези престъпления", добавя тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)