Персоналът на наскоро обновения център Drumnadrochite в Лох Нес се обедини с група независими изследователи, Loch Ness Exploration (LNE), за да проведат най-голямото изследване на повърхностните води от повече от половин век.

Изследователите казват, че търсенето ще започне по-късно този месец и планира да бъде най-голямото по рода си от 1972 г., когато Бюрото за разследване на Лох Нес изследва езерото за признаци на митичното чудовище, пише Daily Mail. В момента центърът на LNE е открил набор от "нови ловци" и планира да започне търсенето на 26-27 август.

Авторите на изследването отбелязват, че те и колегите им планират да използват геодезическо оборудване, което никога досега не е било използвано на езерото - то ще бъде разположено, за да "разкрие тайните на мистериозните води". Отбелязва се, че учените ще използват дронове, които създават топлинни изображения на водата от въздуха с помощта на инфрачервени камери. Предполага се, че наблюдението на топлината отгоре може да бъде важен компонент при откриването на всякакви странни аномалии.

В допълнение, изследователите планират да използват хидрофон, за да помогнат за откриването на акустични сигнали под вода в търсене на Неси. Като цяло авторите на изследването отбелязват, че планират да използват всякакви допълнителни средства, които могат да помогнат при откриването на Неси.

В момента екипът на LNE Center търси доброволци, които да наблюдават мониторите във водата, както и всякакви други необясними движения през уикенда. В момента Алън Маккена от LNE инструктира доброволците в центъра за какво да внимават по време на наблюденията и как правилно да записват резултатите.

Имайте предвид, че центърът на Лох Нес се намира в стария хотел Drumnadrochit, където преди 90 години управителката на хотела каза, че е видяла „водно животно в езерото Лох Нес“. От стартирането на центъра Маккен казва, че целта е била да се изучават, записват и анализират всички видове естествено поведение, както и явления, които могат да бъдат трудни за разбиране и обяснение.

Авторите на изследването се надяват да вдъхновят ново поколение ентусиасти от Лох Нес да се присъединят към това голямо проучване и да допринесат за тази „вълнуваща мистерия“. Учените отбелязват, че новите технологии предоставят повече възможности за търсене на Неси и разкриване на тази мистерия.

Превод: GlasNews

Тайната на "чудовището" от Лох Нес скоро пада! Вижте защо

Чудовището от Лох Нес било забелязано отново?

Вкаменелости в Сахара доказват съществуването на чудовището от Лох Нес?