Шани Лук, за която бе съобщено, че е отвлечена и пребита до смърт от терористите на "Хамас", вероятно е жива, но е в много тежко състояние. Това твърди майка ѝ, която отправи видео-призив за помощ.

Според нея младата жена все още е жива, със сериозна травма на главата и в критично състояние, пише Bild.

„Не молим, а изискваме от германското правителство да действа бързо“, казва майката на 22-годишното момче във видеообръщение, разпространено в интернет във вторник.

"Това наистина е моят отчаян призив към цялата страна Германия да ми помогне да върна моята Шани у дома здрава."

„Счупиха й крака, заплюха я в лицето": майка разпозна дъщеря си, отвлечена в Израел

"Не трябва да има спор за юрисдикцията. Трябва да действаме бързо, за да измъкнем Шани от ивицата Газа." Роднините на Шани са научили за състоянието ѝ от палестинци, като информацията не е потвърдена официално.

Тя идва от семеен приятел от ивицата Газа, казва Уилфред Гер пред "Шпигел". Гер е дългогодишен партньор на лелята на Шани Лук, Орли Лук, пише "Евронюз".

Приятел е изпратил съобщение на семейството. Той обаче не е получил разрешение да посети самата Шани Лук в болницата. „Твърдо приемаме, че това е Шани“, продължава Гер.

Бойци на Хамас убиха израелка и публикуваха видео с тялото й на страницата й във Facebook

"Външно министерство трябва да предприеме действия. Сега всеки ден има значение“, каза Гер.

Шани Лук е в неизвестност от събота. По всяка вероятност тя е била отвлечена в ивицата Газа след атаката на "Хамас" срещу рейв фестивала в Южен Израел. Милиони хора по света станаха съпричастни към случая на Лук, след като в нета изтече видеозапис, на който се вижда как 22-годишната девойка лежи по очи на земята в пикап между няколко мъже от "Хамас". Един от мъжете плюе върху полуголото ѝ тялото. Майка ѝ я разпознава по татуировките.

ч