Македонското министерство на правосъдието все още не е получило отговор във връзка с искането за екстрадиция на избягалия бивш премиер Никола Груевски от съответното министерство в Унгария, информира министърът на правосъдието Рената Десковска, съобщава вестник "Нова Македония". Бившият македонски премиер Никола Груевски избяга в Унгария, където получи политическо убежище преди да излежи двугодишна присъда затвор заради закупуването на луксозен мерцедес, пише изданието, цитирано от БТА.

Македонският премиер Зоран Заев бе попитан на пресконференция вчера за становището му около въпроса, който отвори косовският вицепремиер Енвер Ходжай, че в Македония, Хърватия, Косово и Черна гора било разговаряно за пакт против Сърбия. Заев каза, че се дистанцира от каквито и да било разговори, тъй като те не съществували. Македонският премиер отправи апел към Косово и Сърбия да градят приятелство чрез диалог. Зоран Заев добави, че македонското правителство е смятано в региона, Европа и в света като градящо добри съседски отношения. Никой от нас не е искал подобно нещо, нито пък е било разговаряно по този въпрос, каза Заев, цитиран от вестник "Вечер".

Парламентът на Република Македония вчера с 65 гласа "за", 18 "против" и 8 въздържали се прие проектопоправка 34 към конституциятта на Македония. Дискусиите по промените в конституцията продължават днес, пише вестник "Нова Македония".