Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че Украйна е в губеща позиция във войната и трябва да се стреми да сключи „мирно споразумение“ с Руската федерация. За това той написа в профила си в Twitter.

Според него Украйна е трябвало да се предаде на Русия още преди година. Вместо това тя избра пътя на съпротивата срещу агресора, което според милиардера доведе до безполезните жертви на хиляди млади хора.

"Да. Единственият въпрос е колко хора ще умрат, преди тази реалност да бъде приета. Мирното споразумение трябваше да бъде сключено преди година. Оттогава хиляди деца са загинали напразно, а позицията на Украйна отслабва всеки ден“, казва той. 

Публикация от Илон МъскЦял екран
Публикацията на Илон Мъск

Освен това Мъск публикува отново бележката от американския блогър Wall Street Silver, който пише, че Украйна е претърпяла поражение във войната с Руската федерация и сега трябва да се съгласи с условията на Кремъл.

„Дойде време за прекратяване на огъня и мирни преговори между Украйна и Русия. Украйна загуби тази война и нищо няма да промени това. Украйна няма достатъчно хора, за да спечели. 60 милиарда долара за Украйна няма да променят фактите. Русия ще запази Крим и част от Източна Украйна“, се казва в изявление на Wall Street Silver.

Милиардерът се съгласи с това твърдение.

Публикувай Wall Street SilverЦял екран
Постът на Wall Street Silver