71-годишният Жоао Пимента да Силва падна в дупка, която изкопа, след като загуби равновесие, докато търсеше скъпоценни камъни. Съседи казаха, че пенсионерът бил обсебен от идеята, че под къщата му в община Ипатинга в бразилския щат Минас Жерайс има заровено злато, до което се опитвал да стигне. 

Мъжът почина, след като падна в 40-метрова дупка, която изкопа под пода на кухнята си, след като сънувал, че отдолу е заровено злато, пише Mirror.

„Жоао прекара повече от година в копаене на дупката и нае много хора да извършат изкопните работи. Първоначално той плащаше 70 бразилски реала на ден, когато дупката беше все още плитка, но колкото по-дълбоко навлизаше, толкова повече растяха разходите. В крайна сметка той "плати около 495 бразилски реала на всеки, който влезе в дупката и помогна за премахването на земята. Той удари голям камък, който беше труден за отстраняване, и имаше слухове, че се опитва да получи динамит", каза съседът Арналдо да Силва пред местните медии.

Според съседа Жоао твърдял, че „дух“ му казал насън, че има злато под камък на пода в кухнята му, и той се опитал да го предупреди за опасностите от начинанието си, но не получил отговор. Трагедията, довела до смъртта на златотърсача, стана на 5 януари. Пожарникарите потвърдиха, че са получили обаждане около 13:30 този ден в къща в район, наречен Бетания, след като собственикът е паднал от около 130 фута (40 метра), но не са успели да направят нищо, за да спасят живота му.

Бразилската преса публикува необичайни снимки на дупката, която е с диаметър около 35 инча (89 см) и се равнява на дълбочина около 12 етажа.

Човек падна в дупка в кухнята, видя злато насън, потърси злато, изкопа дупка, моя, трагедия, падна в дупка, подхлъзна се и паднаЦял екран
Тялото е извадено от екип на Спешна помощ 

Според местни доклади се твърди, че починалият се е подхлъзнал и е паднал от дървена платформа, разположена в горната част на дупката, докато се е опитвал да се изкачи от нея, след като е работил за премахване на вода и кал. Приятелят, с когото работел, не успял да го спаси. Тялото му е извадено от екип на Спешна помощ. Установени са травми по главата и счупени крака, както и други фрактури.

Превод: Glasnews