Мъж от Бахамските острови поиска жена му да му върне бъбрека или да му даде 1,5 милиона долара като част от безумно споразумение за развод. 

Д-р Ричард Баутиста направи зашеметяващо искане по време на бракоразводната процедура. Той помоли съпругата си Донел да му върне доста необичайния подарък, но лекарите казаха, че това е просто невъзможно, пише Daily Star.

Историята получи широка публичност още през 2009 г. Двойката се жени през 1990 г. и има три деца, но мъжът твърди, че проблемите в брака са възникнали, след като съпругата му започнала да има здравословни проблеми. През 2001 г. той взел решаващото решение да дари един от бъбреците си на своята любима, след като тя имала два пъти неуспешни трансплантации.

"Първият ми приоритет беше да спася живота й. Вторият бонус беше да съживим брака ни", каза той тогава.

Въпреки че спасява живота на жена си, Донел подава молба за развод само четири години по-късно, за ужас на д-р Батиста. След като я обвини в любовна връзка, той яростно поиска тя или да му върне бъбрека, или да му плати 1,5 милиона долара.

Развод, кавга, мъж поиска бъбрек от жена си, пари, съпругата искаше да напусне, лекари, бъбречна трансплантация, скъпа операцияЦял екран
Двойката се жени през 1990 г. Снимка: CBS
Развод, кавга, мъж поиска бъбрек от жена си, пари, съпругата искаше да напусне, лекари, бъбречна трансплантация, скъпа операцияЦял екран

Въпреки странната му молба, медицинските експерти се съгласиха, че би било напълно невъзможно Донел да се подложи на операция за отстраняване.

„Сега това е нейният бъбрек и премахването му би означавало, че тя ще трябва да отиде на диализа или ще я убие“, каза медицинският етик Робърт Вийч.

„Опитът на подсъдимия да получи парично обезщетение не само нарушава закона, но и вероятно го излага на наказателно преследване“, каза тогава съдията.