Аржентинец на име Абелардо Усандиварас от града на Метан се барикадира в автосалон, за да му дадат колата, за която предния ден е дал аванс.  

Усандиварас решил да си купи нова кола, която му трябвала за работа. След като се свързал с дилъра, той продал стария модел и направил първоначална вноска за новия, но след това представителите на дилъра започнали да игнорират опитите му за контакт и да не дават информация за доставката на поръчания автомобил в рамките на 120-дневен период, както е предварително уговорено, пише Telenoche.

„От декември месец ме пренасочваха от един телефон към друг и дори не ми казаха името на представителя на фирмата. Истината е, че ми предложиха кола, която не беше налична, това е финансова схема, при която автокъщата първо взема парите ви и след това се опитва да сключи друга сделка“, каза разстроен Абелардо пред репортери.

В крайна сметка дилърът предложил на аржентинеца друга кола срещу авансовото плащане, като посочил необходимостта от допълнително заплащане за избраната марка, но това не устройвало Усандиварас, който вече пристигнал на мястото с пари в брой за пълно плащане и взел децата си с него – дъщеря и непълнолетен син.

След като не получил това, което искал, мъжът решил да не напуска помещението, докато искането му не бъде удовлетворено. След часове преговори и полицейска намеса този необичаен протест привлече вниманието на журналистите и се разпространи в социалните мрежи.

Скандал в автокъща заради депозит за кола, Абелардо Усандиварас от града на метана, странности, автомобилиЦял екран
Абелардо Усандиварас се барикадира в автосалон Снимка: YouTube

В крайна сметка под обществен натиск автокъщата върна аванса на аржентинеца. Клиентът обаче така и не успя да направи покупката, за която мечтаеше, затова закупи употребяван модел 2021 г. Това не е най-новата кола, но с малък пробег и без повреди.