Ръководител на германско летище е в неизвестност от седмици. Съпругата на Андреас Шафхирт го е обявила за изчезнал. Германските медии описват случая като мистериозен.

Говорителят на летище Mitteldeutsche Flughafen в Лайпциг коментира, че отсъствието на Андреас Шафхирт се дъжи на заболяване. Шефът на аерогарата обаче посочва друго.

„Вчера научихме от полицията, че г-жа Шафхирт е съобщила за изчезването на съпруга си. След това криминалната полиция започнала разследване, което ние като работодатели подкрепяме“, посочва Гьоц Амелман, цитиран от „Билд“.

Според изданието 62-годишният Андреас Шафхирт е обявен за изчезнал в Берлин през април. Говорител на берлинската полиция Беате Остертаг посочва, че все още не е започнало публично издирване на Шафхерт. Не са известни повече подробности за изчезването на мениджъра.

„Не предоставяме информация за вътрешно издирване на изчезнали хора“, заявяват органите на реда.

Шафхирт работи в Mitteldeutsche Flughafen AG като главен директор по преструктурирането едва от 1 февруари тази година. Определян е като топ мениджър, предаде bTV. Той трябвало да преструктурира компанията, която управлява летищата в Дрезден и Лайпциг.

Според Merkur.de летище Mitteldeutsche Flughafen има финансови проблеми. До средата на 2025 година служителите му трябва да получат допълнителни месечни възнаграждения и обезщетения до 2800 евро заради инфлацията.