Учителка по математика е призната за виновна заради това, че е спала с двама тийнейджъри, единият от които е баща на нейното дете. 30-годишната Ребека Джойнс завела едно от момчетата на пазар и му купила колан за £350, преди да прави секс с него в апартамента си в Салфорд, Голям Манчестър, Англия, когато той бил на едва 15 години.

Джойнс бе арестувана и отстранена от работа, след като обвиненията на момчето излязоха наяве. Докато е под гаранция и все още е отстранена, тя започва връзка с друго 15-годишно момче, като по-късно забременява от него, каза съдът, пише Metro.

И в двата случая тя размени закачливи съобщения в Snapchat с момчетата, преди да се срещне с тях.

Второто момче, което е наречино само Б, казва, че връзката е започнала с целувка и е стигнала до секс, когато той е бил на 16 години.

Съдебните заседатели изслушаха как, докато обсъждали бременността, Джойнс казва на момчето, че ще „се нарани или ще се самоубие“, ако той прекрати връзката или че той ще бъде „отговорен“, ако раздялата им доведе до спонтанен аборт.

По време на процеса тя беше обвинена в „опит да събере съчувствие“ от съдебните заседатели, когато се появила с розово  боне, принадлежащо на тяхното бебе, пъхнато в панталоните й.

Тя каза на съдебните заседатели, че бебето е било отнето от нея часове след раждането и сега й е позволено да го вижда само три пъти седмично.

30-годишната жена отрече да е правила секс с първото момче и настоя, че е започнала да прави секс с другото момче едва след като той е навършил 16 години и е напуснал училище, което би било законно. По това време тя е била уволнена от работа.

Джойнс призна, че е пуснала първият младеж в апартамента си и е разменила съобщения с него, но настоя, че го е направила само защото била „самотна“ и „харесвала вниманието“, след като предишна нейна деветгодишна връзка приключила по време на пандемията.

Тя се разплакала, докато говорила на съдебните заседатели: „Оставих бдителността си. Поддадох се на вниманието, което ми обръщаше."

Съдебните заседатели признаха учителката за виновна по шест обвинения за участие в сексуална активност с момчетата, включително две, докато тя е била в доверена позиция.

В изявление, направено извън съда, говорител на полицията в Голям Манчестър нарече Джойнс „хищник“, който е малтретирал двама ученици, след като те „с право й се доверили“.

Превод: GlasNews.bg