Само месеци след като недовършен апартамент постави рекорда за най-скъп мезонет в Дубай, друг имот се появи, за да открадне титлата. В Дубай, на остров Палм Джумейра, беше продаден пентхаус за 136 милиона долара, което постави рекорд. По ирония на съдбата тези апартамента все още не съществуват. 

Новият рекордьор е сграда с площ от 22 000 квадратни фута, покриваща Como Residences, 71-етажна кула в процес на изграждане, пише Architectural Digest. Пентхаусът, който буквално ще бъде над облаците, беше продаден за малко над 136 милиона долара (500 милиона AED), с 21 милиона долара повече от предишния носител на титлата. Въпреки че купувачът не беше разкрит, таблоидите го описват като от Източна Европа.

След като бъде завършен, Como Residences ще се издигне на 984 фута (300 метра) над създадения от човека архипелаг Палм Джумейра.

Апартаментите в новия небостъргач ще бъдат различни. Някои ще имат две спални, други ще имат седем. Апартаментите ще започват от 5,7 милиона долара, а емблематичният мезонет ще включва пет спални, 260-градусов инфинити басейн и гледка към забележителностите на Дубай като Burj Khalifa, Burj Al Arab и самия Дубай.

Удобствата за всички наематели включват частен плаж, 82-футов басейн и инфинити басейн. Очаква се кулата да бъде завършена през 2027 г.

Най-скъпият мезонет в Дубай е известен като off-plan сделка, продажба на апартаменти в сгради, които все още се строят, което става все по-популярно в Дубай.

„През последните години имаше недостиг на готови за нанасяне първокласни имоти в Дубай, което тласка както инвеститорите, така и крайните потребители към опции за продажба извън плана“, обяснява Даниел Хади, главен изпълнителен директор на Engel & Völkers в Дубай.

Como Residences, Palm Jumeirah, пентхаус, ДубайЦял екран
Ето как ще изглежда небостъргачът Como Residences Снимка: Nakheel COMO Residences The Palm Dubai

Тази промяна, според него, се дължи основно на нарастващото търсене на луксозни имоти в Дубай, което също вдъхнови предприемачите да повишат стандартите на луксозен живот.

„Настоящата пазарна среда предполага, че продажбите извън строежа са пътят напред за взискателните купувачи, които искат да придобият наистина изключителни и уникални имоти“, добавя Хади.