Китайски лекар e ударил 82-годишната си пациентка три пъти в лицето, докато е извършвал операция на очите й. За това пише Daily Mail.

Китайските власти разследват една от болниците във връзка с инцидент през 2019 година - твърди се, че хирург е ударил пациент, който е оперирал по това време. Този момент е уловен от камера. Видеото стана вирусно в китайските социални медии тази седмица и предизвика възмущение сред потребителите.

На видеото се вижда как хирургът удря поне три пъти пациента по главата по време на очна операция. Aier China, която управлява мрежа от специализирани болници, казва, че инцидентът е станал по време на операция в клиника в Гуиган, град в югозападен Китай.

След събитието ръководството е отстранило хирурга. Генералният директор на болницата също е уволнен.

Пациентът е 82-годишна жена, като по време на операцията е развила непоносимост към локална анестезия. Жената многократно движеше главата и очните си ябълки, се казва в изявление на компанията. Тъй като пациентът е разговарял само на местния диалект и не е реагирал на предупрежденията на лекаря на мандарин, хирургът се е отнесъл грубо към пациента в спешна ситуация.

Според местните власти пациентът е останал със синини.

След операцията ръководството на болницата се извини и плати 500 юана (70 долара, 2628 гривни) като компенсация, казва синът на пациентката в интервю за местни медии. Той също така съобщава, че майка му е частично сляпа с лявото си око, въпреки че не е ясно дали това се дължи на побоя.

Въпреки че инцидентът се е случил през декември 2019 г., обществеността разбра за него едва миналата седмица, след като д-р Ай Фенг сподели запис от камерата за видеонаблюдение на операцията. 

Превод: GlasNews.bg