Една от най-високите жени в света почина от пневмония. Мария Фелисиана постави рекорд още докато беше на 20 години: височината й достигна почти 2 метра 25 см. В продължение на много години тя беше смятана за най-високата жена в света. 

По-късно ръстът й започва да намалява и тя беше изпреварена от най-високата в момента жена Румеис Гелги - 2 метра 15 см.

Близки на 77-годишната жена потвърдиха, че тя от дълги години се е борила със здравословни проблеми. Тя почина в частна болница в бразилския град Аракажу, пише Mirror. Бившата баскетболистка и певица се превърна в известно име в родината си. Мария, още в тийнейджърските си години, получи титлата най-високият жител на Бразилия и редовно се появяваше в топ 10 на най-високите жени в света. На 18-годишна възраст, след излъчване по бразилската телевизия, тя става национална знаменитост.

Най-високата жена в светаЦял екран
С течение на времето ръстът на Мария Фелициана започва да намалява
Най-високата жена в светаЦял екран

Кметът на Аракажу Едвалдо Ногейра обяви тридневен траур след съобщенията за смъртта на жената.

„Бях тъжен да науча, че Мария Фелисиана е починала. Една от най-високите жени в света. Спомням си първия път, когато я видях, бях дете. Беше в Пао де Акукар. Моите съболезнования на нейното семейство, приятели и фенове“, каза кметът.

Съболезнования изказа и Фабио Митидиери, губернатор на щата Сержипе.

„Тя остави забележително наследство, името й е увековечено на най-високата сграда в нашия щат и нашата култура беше поставена на националната и международната карта благодарение на нея“, каза губернаторът.