Круизен кораб, чийто пътник според съобщенията е паднал зад борда, беше заснет при пристигането си в Сидни, Австралия.  

Два круизни кораба, Carnival Splendor и P&O's Pacific Adventure, бяха принудени да останат в морето, след като един от туристите падна зад борда и изчезна безследно.

Инцидентът е станал на 6 май. Рано сутринта екипажът е събуден от сигнал "човек зад борда". Други кораби в района също се включиха в издирването на мъжа. Освен това спасителите докараха хеликоптер.

Първите изображения на круизен кораб, навлизащ в Сидни, се появиха часове след като операция по търсене и спасяване завърши с трагедия, пише News.com.au. Тялото е извадено от водата около 10.30 сутринта, след като според съобщенията пътник е паднал зад борда от P&O Pacific Adventure в 4 часа сутринта в понеделник, 6 май.

Пътниците, които трябваше да напуснат круизния терминал White Bay, бяха забавени приблизително 7,5 часа.

Круизен лайнер, Pacific Adventure, мечтан кораб, плавателен съд, кораб, турист изостана от пристанището, търсене на пътник, остана в моретоЦял екран
Carnival Splendor и P&O's Pacific Adventure бяха принудени да останат в морето Снимка: Daily Mail

В изявление на полицията се казва, че ще бъде изготвен доклад за съдебния лекар. Органите на реда ще започнат разследване на обстоятелствата около инцидента.

Това не е първият трагичен инцидент, в който е замесен туристическият оператор. Изданието отбелязва, че през май 2023 г. Pacific Adventure оглави вестникарските заглавия край бреговете на Сидни, когато пожар в кабината, причинен от гост, който пуши в леглото, доведе до евакуацията на пътници край бреговете на Сидни.