Пълен с пътници самолет на easyJet, който трябваше да лети от Лисабон до Манчестър, бе неочаквано забавен. За забавянето съобщи по високоговорителя самият капитан на самолета.

Пилотът обяснил по интеркома, че е решил да отложи излитането, за да поръча храна за екипажа си. За целта мъжът трябвало отново да мине през охраната, тъй като летищните служители не му позволили да се върне на борда по бързата процедура, пише Daily Mail.

„Не можах да нахраня екипажа с два мизерни сандвича, трябваше да се върна на терминала и да мина отново през паспортна проверка. Когато попитах дали е възможно да пропусна опашката, за да купя нещо за екипажа, докато пътниците чакат,отговорът беше "не", така че трябваше да стоя на опашката от 100 души. Сега тръгваме с надежда“, казал командирът на шокираните пътници, които останали без думи.

След това се върнал в кабината си, а пътниците говорели учудено, защото мислели, че е шега. Те били възмутени, че трябва да седят в самолета повече от час в очакване да се разреши ситуацията. През цялото това време те нямали възможност да си купят храна или да използват тоалетна. Освен това никой не предлагал на пътуващите безалкохолни напитки.

Любопитно в самолета, закъснение на полета на easyJet, пилот, капитан, скандал, ВеликобританияЦял екран
Пилотът забави полета, за да си купи пица Снимка: TikTok
Любопитно в самолета, закъснение на полета на easyJet, пилот, капитан, скандал, ВеликобританияЦял екран

„Със сигурност си заслужаваше да позволим на пътниците да останат в салона на летището до качването на борда, докато екипажът се погрижи за хранителните си нужди. Толкова е трудно да оцелееш 2 часа и 50 минути полет със сандвичи!“ — присмиват се пътниците.

Съобщава се, че полетът е кацнал в Манчестър със значително закъснение. Говорител на easyJet призна грешката и се извини за ситуацията.

"Съжаляваме, че полетът от Лисабон до Манчестър беше забавен поради проблеми с храната на борда. Наша отговорност беше да осигурим екипажа", се казва в официално изявление на авиокомпанията.

Все още не се знае дали пилотът ще понесе отговорност за това деяние.