Пенсионираният детектив Пол Алекс стана милионер благодарение на банкоматите. Сега собственият му бизнес носи на 35-годишния американец от Сан Франциско повече от 8 милиона долара годишно. Той говори за това на страницата си в Instagram .

Пол навлязъл в бизнеса с теглене на пари в брой през 2018 г. За да увеличи доходите си, той закупил банкомат за $2100 и го поставил в салон за маникюр. Първият месечен доход бил $500, а бизнесът се развивал активно.

"Всичко започна, когато един мой приятел излезе с идея. Започнах да мисля за това, да проучвам, да купувам книги и да гледам видеоклипове, докато не реших да я превърна в реалност", казва бившият детектив.

По думите му в началото никой не е вярвал в успеха на това начинание.

"Когато започнах бизнеса си преди шест години, хората казаха, че банкоматите вече са остарели и аз съм закъснял с 20 години. Но сега бизнесът ми постоянно носи повече от $10 000 чиста печалба всеки месец. И не виждам никакви признаци, че това ще се промени в близко бъдеще“, пише той в описанието на видеото.

Сега бизнесменът е собственик на 30 банкомата и редовно провежда майсторски класове, като говори за преодоляване на финансови затруднения и постигане на успех. Той се стреми да вдъхнови всички останали да не се страхуват да започнат собствен бизнес.

"Инвестирайте в себе си. Самообучението е всичко", обобщава Пол.