Като част от изслушванията за НЛО в Мексиканския конгрес, журналистът уфолог Хайме Маусан представи на обществеността мумифицирани останки, за които твърди, че принадлежат на извънземни.

Сензационното откритие е направено по време на разкопки в провинция Куско в Перу. Маусан потвърди под клетва, че радиовъглеродното датиране на останките показва, че възрастта им е около 1000 години.

В същото време молекулярните изследвания показват силна разлика в генетичния код от човешкия.

Тези същества може да имат земен произход, но изследване на Автономния национален университет на Мексико (UNAM) показа, че те не принадлежат към човешката раса.

Хайме Маусан направи подобни изявления, докато говори пред членове на мексиканското правителство и представители на САЩ. Той подчерта, че мумифицираните тела са били заровени в мини с диатомеи, които с времето са се превърнали във вкаменелости. Отбелязва се, че става дума за останките на 14 извънземни.

Изслушванията, на които бяха показани двете извънземни тела, бяха проведени в Конгреса в присъствието на висши държавни служители, членове на Конгреса, както и бившия американски пилот Райън Грейвс и други свидетели.

Мексиканското правителство избра да не даде официално потвърждение за реалността на останките.