В Дания посетители на плаваща сауна в норвежки фиорд спасиха двама души, чиято кола Tesla се потопи във водата. 

Не всички герои носят пелерини. Някои хора не носят нищо. Посетители на плаваща сауна в норвежки фиорд спасиха двама души, чиято кола беше паднала във водата, увити само в кърпи, пише АП.

В четвъртък, 1 февруари, автомобил Tesla слезе от кея в Акерсхусстранд, район, където акостират кораби в подножието на живописната средновековна крепост и замък на норвежката столица Осло. Очевидец на инцидента разказва, че е видял колата да спира, след което внезапно ускорява и се озовава във водата. Местни медии съобщават, че шофьорът е помислил, че автомобилът му е на паркинга, когато е натиснал педала за газта.

Колата падна във водата, тесла, плаваща сауна, водна сауна, спаси хора, излезе от колата, фиорд, падна във водатаЦял екран
По-късно колата е извадена от водата. Снимка: SWNS

При потъването на колата двама пътници успяват да излязат от кабината и се озоват на покрива на колата. В този момент сал със сауната вече се насочва към тях.

"Дадох пълна газ към хората, които се измъкваха от колата, и стигнах до тях точно в момента, когато колата потъна. С помощта на двама гости с хавлии ги качихме на борда. Те се стоплиха в сауната“, каза капитанът Николай Нордал.

По-късно колата е извадена от водата.

Изданието отбелязва, че дървените салове за сауна, които обикалят фиорда на Осло, се захранват с електричество, което позволява на хората спокойно да се отдадат на любимото си скандинавско забавление, докато се наслаждават на естествената красота на района и може би да се потопят в ледената вода.