Повече от месец първата дама на Украйна Елена Зеленска поддържа връзка със съпруга си, президента на Украйна Владимир Зеленски, само по телефона.

Първата дама разказа за задкулисието на отношенията, както и за закалените от войната украинци в интервю за американския телевизионен канал CNN.

Журналистката на CNN Кристиан Аманпур интервюира първата дама по имейл. От началото на войната Елена Зеленска комуникира с журналисти само писмено, страхувайки се, че руснаците могат да прихванат телефонен разговор и да разберат къде се намира. Съпругата на президента на Украйна, подобно на самия Зеленски, по-рано увери, че остават в страната си и не възнамеряват да я напускат. Зеленска обаче каза, че не живее със съпруга си повече от месец, докато Зеленски и екипът му всъщност живеят в кабинета на президента.

„Поради опасността за мен и децата ми беше забранено да оставам там. Така че повече от месец говорим по телефона“, обясни Елена Зеленска.

В същото време първата дама отбеляза, че „Зеленски е прекрасен баща и такъв президент на Украйна“:

„Той не се е променил. Просто повече хора сега го виждат през моите очи“, казва тя.

Децата на президентската двойка - 17-годишната Александра и 9-годишният Кирил, в момента живеят с майка си. По време на войната децата много пораснаха. Според нея те се чувстват отговорни един за друг и за другите.

„Просто им разказваме за всичко, което се случва. Когато гледам детски интервюта в Буча или чуя истории от приятели, разбирам, че децата разбират всичко по-добре от възрастните. Те гледат по същество“, добави Зеленска. Съпругата на президента на Украйна призна, че "сега се чувства като да ходи по опънато въже":

"Ако започнете да се чудите как да направите това, ще загубите време и баланс. Следователно, за да оцелеете, просто трябва да продължите да ходите и да правите това, което правите. Доколкото знам, всички украинци сега се придържат към това правило“, призна тя.