Извършителят на атаката в Париж, при която загинаха четирима души, има връзки с радикалния ислям. Това твърдят разследващите по случая, който разтърси френската столица в четвъртък.

Припомняме, че 45-годишният Микаел Харпон беше застрелян от униформените, след като щурмува с нож полицейското управление. Съпругата му разказа пред властите, че предишната нощ мъжа и имал шизофренен епизод, бил неадекватен и чувал гласове.

Същата вечер имал и сдърпване с началниците си, твърдят местни медии, а спекулациите бяха потвърдени и от официални представители на полицията.

Разследващите по случая установили, че Харпон имал връзки с членове на салафистко движение. С нападението са се заели от отдел антитероризъм.

Нападателят Харпон смятал, че някои от извършените в близките години атентати, са напълно оправдани. Сред тях е и нападението над журналистите от френския сатиричен вестник “Шарли Ебдо” през 2015 година, когато загинаха 11 души.

През последните години Харпон променил драстично начина си на обличане и прекратил контактите си с жени.

Около обяд в четвъртък нападателят нахлул в полицейското управление и нападнал колегите си с кухненски нож. Вътре успял да намушка трима души, а на стълбите пред сградата ранил още двама, преди да бъде застрелян.