Преговорите между руската и украинската делегации ще бъдат подновени в понеделник, 21 март 2022 г.

„Онлайн среща на официалните делегации на Украйна и Руската федерация е планирана за 21 март“, съобщи „Украинская правда“, позовавайки се на високопоставени източници.

Изданието цитира и думите на ръководителя на парламентарната фракция на партия „Слуга на народа“ Дейвид Арахамия, който каза, че диалогът продължава всеки ден, включително на ниво експертни групи.

По-рано Washington Post, позовавайки се на американски и европейски представители, пише, че съобщенията за преговори между Русия и Украйна оставят западните страни объркани. Работата е там, че те все още не могат да разберат на какво са готови киевските власти, за да постигнат най-накрая споразумение и прекратяване на огъня. Отбелязва се, че украинският лидер Владимир Зеленски е изправен пред „мъчителен избор“, правителството му все още решава кое от исканията на руската страна може да бъде приемливо и какви отстъпки е готово да направи. В същото време процесът на мирно уреждане на ситуацията, който украинските власти обсъждат с Москва, остава загадка за западните лидери, подчертава вестникът.