Петгодишно момче е тежко ранено, след като беше захапано за главата от планински лъв (пума - б.а.) в Калифорния, САЩ.

Момчето било със семейството си в държавния парк Малибу Крийк в Калабасас в неделя и си играело с група деца, когато планинският лъв нападнал.

Хищникът захапал момчето за главата и се опитал да го завлече в близката гора.

„Беше огромен. Планинският лъв изобщо не беше уплашен“, разказва лелята на детето пред KTLA. В оживената зона за пикник в парка имало около други души по време на нападението.

Докато момчето и останалите викали  за помощ, бащата на детето смело се сборил с планинския лъв с голи ръце, за да се опита да го спаси.

 „Някой изкрещя името му и баща му започна да бяга. Той сграбчи планинския лъв с ръцете си и се бори, след което планинският лъв го пусна“, разказва лелята на нападнатото дете.

Момчето е транспортирано с хеликоптер до медицинския център на болницата Нортридж, където след преглед става ясно, че получените рани не застрашават живота му.

Малчуганът е получил сериозни порязвания и драскотини по лицето, а се предполага, че очите му са били повредени по време на атаката.

Планинският лъв бил намерен в района след нападението и остана на едно дърво, докато рейнджърите от Държавния парк пристигнали.

Хищникът е бил убито от рейнджър, защото е бил счетен за опасен за обществото, съобщиха местнит власти.

ДНК, взета от планинския лъв, съвпада с пробите, взети от раните и дрехите на момчето, потвърждавайки, че са убили правилното животно.

Калифорнийските щатски паркове вече разследват нападението.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: Pixabay