Володимир Гройсман е най-младият премиер в историята на Украйна. Той е бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

В телевизионно интервю той споделя каква е целта на Путин. "Той иска господство. Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен е Володимир.

Русия хвърли бомба върху училище в Луганска област

Към политиците в България, Гройсман се обърна със следните думи: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: „Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия. В продължение на десетилетие те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", споделя още Володимир Гройсман. 

Путин с пистолет в уста беше монтиран в центъра на Киев СНИМКИ