Според глобалната компания за разузнаване и данни - Wealth-X богатството на Гейтс възлиза на минимум 134,1 милиарда долара. След новината за развода на двойкатата, изниква въпросът за подялбата на активите им.

Двамата разполагат със солидно портфолио от недвижими имоти на обща стойност надхвърляща 166 милиона щатски долара.

Сред тях има  имение в Уелингтън, Флорида, на стойност 55 милиона долара. В Калифорния семейството има имоти на стойност 20 милиона долара, а в Индиън Уелс - имот на стойност 1 милион долара.

Гейтс имат и частен остров в Белиз, оценяван на 25 милиона долара.

Бил Гейтс и съпругата му се развеждат

Друго перо от активите им са автомобилите и произведенията на изкуството. Колекцията от спортни автомобили на създателя на "Майкрософт" струва около 650 000 долара. Тя включва Porsche 911, Jaguar XJ6, Porsche Carrera Cabriolet 964, Porsche 959 Coupe от 1988 г. и Ferrari 348. 

Семейството също така разполага с богата колекция с произведения на изкуството на обща стойност около 130 милиона долара. Сред тях има творби на Леонардо да Винчи, Андрю Уайет и Уинслоу Омир.

Най-големият актив на Гейтс е холдингът Cascade Investment. Делът на семейството в компанията се оценява на около 29,9 милиарда долара, според Wealth-X, и представлява 22,4% от богатството му, информира Дир.бг. Чрез компанията Гейтс държат акции на стойност милиарди долари.

Разбира се, Гейтс имат акции на Microsoft, които се оценяват на около 26,1 милиарда долара.

След чипа във ваксината, Гейтс ще затъмнява Слънцето. Вижте как!

През годините Гейтс са дарили милиарди долари чрез фондацията си. В публикация от 2019 година Бил Гейтс споделя, че двамата с Мелинда са прехвърлили акции на Microsoft на стойност 20 милиарда долара във Фондацията. Според данъчната декларация на Гейтс активите на фондацията надхвърлят 51 милиарда долара.

Бившото семейство има и други приходи - тук попадат доходите от заплати, бонуси, инвестиции, дивиденти и сделки с акции, според Wealth-X е около 19 милиарда долара.

Въпреки това внушително състояние, по информация на американски медии Бил и Мелинда Гейтс вече е ясно кой какво ще вземе. Като подялбата е извършина още преди да обявят решението за развод.