Посетител на аквариум е заснел ужасяващия момент, в който риба се "самоубива", след като се изплашва от светкавицата на фотоапарат.

В клипа, за който се смята, че е заснет през 2013 г., се вижда група хора, събрани около огромен аквариум в Япония.

Докато някои хора са доволни просто да гледат плуващите наоколо риби, други изваждат фотоапарати, за да заснемат съществата, а светкавиците на устройствата им се виждат ясно на кадрите.

Тъй като обаче светлината от светкавиците се усилва, изглежда, че това оказва особено неблагоприятно въздействие върху една голяма риба тон, която реагира, като се блъска в стъклото - нещо, което според някои потребители на социалните медии е умишлен опит да се нарани.

За съжаление, развълнуваното морско същество се е ударило тежко и според съобщенията е починало.

Въпросният вид аквариуми обикновено са изработени от силно отразяващ акрилен материал и могат да повлияят негативно на зрението на рибите от другата страна на стъклото.



"Ето защо снимането със светкавица не трябва да се разрешава в аквариумите", смята потребителят на Reddit, публикувал клипа.

"Рибите не могат да видят стъклото и си мислят, че водата продължава напред в тази посока"

Зрителите бяха шокирани от кадрите, като един човек коментира: "Това е много странно: Всеки възрастен човек се е блъскал в стъклена или мрежеста врата с може би няколко километра в час. А сега си представете скоростта, с която тази риба се е ударила в плътната стъклена стена на аквариума. Това е ужасяващо."

Друг добавя: "Уау, никога не бях виждал риба тон да плува и не знаех, че може да е толкова бърза. Това изглеждаше почти нереално."

"Има причина повечето зоологически градини и аквариуми да ограничават снимането със светкавица, тъй като това смущава и обърква животните."

Според WWF някои видове риба тон се смятат за "Ферари на океана" и могат да плуват със скорост до 43 мили в час.

Въпреки че може да се придвижва толкова бързо във водата, атлантическият червен тон например може да достигне десет фута дължина и да тежи до 2000 фунта (повече от кон).

Уникалната форма на тялото им и силните перки им дават "специални плувни мускули", които им позволяват да плават с голяма скорост през океана