Съдят майка за смъртта на невръстното ѝ дете.

3-годишният син на Джесика Уивър Антъни бил намерен в дълбока част на басейн. Това станало по време отварянето на водния парк Camp Cohen през пролетта. Момчето било извадено от басейна в Ел Пасо, Тексас, но починало в болница на следващия ден.

Почернената майка е разследвана за неглижиране на грижите към детето. Опасенията за това потвърждават и показанията на очевидци на трагедията.

Свидетел твърди, че 35-годишната майка била „само на телефона си, никога не е поглеждала и не е обръщала внимание на нищо“.

Друг очевидец разказва, че Уивър била видяна да седи извън басейна, на телефона си и да прави снимки през цялото време, докато я гледал, пише "Метро".

Абсурд! Мъж заспа на една от най-коментираните улици в Пловдив ВИДЕО

Посетител на басейна твърди, че майката била забелязана да пее заедно със звучащата музика. Това станало минути преди детето да бъде извадено от водата.

Друга жена дори твърди, че е видяла майката да насърчава сина си да влезе в басейна, жестикулирайки с ръка и след това се отдалечила и го оставила сам.

"Надявам се да го хване срам": Винят младеж в опит за грозна проява ВИДЕО

Свидетел разказва, че на дама, която се притекла на помощ на момченцето, ѝ отнело около пет минути, за да изтича до малкото дете, след като спасителите забелязали, че се дави. То не  носело спасителна жилетка, въпреки че са били налични в аквапарка.

Уивър е обвинен в нараняване на дете поради бездействие и престъпна небрежност. Тя била арестувана в Индиана и задържана в затвора на окръг Ел Пасо още на 30 август.

Жената била освободена срещу гаранция от 100 000 долара на 22 септември.

Уивър е завела дело за 1 милион долара срещу местните власти, като твърди, че има „груба небрежност“ от водния парк и необучени спасители. Един от адвокатите ѝ, Райън Маклауд, каза, че наказателните обвинения срещу нея са отмъщение за делото й срещу града.

Разследването по случая продължава.

Превод: GlasNews.bg