Полетът на Azur Air от руската Уфа до турската Анталия трябваше да бъде отменен, след като вторият пилот на самолета беше мобилизиран. Това съобщава онлайн изданието Mash.

Както се оказа, призовката за армията дошла на пилота, когато той бил у дома. Мъжът обаче пренебрегнал искането на военната служба и не казал на никого за това. След като пристигнал на летището обаче, бил спрян на паспортна проверка. Заради мобилизацията на пилота е забранено да напуска територията на Русия.

Според обществеността пътниците от полета са били държани на пистата около два часа. След това по високоговорителя обявиха: „Във връзка с мобилизацията и последвалата забрана за преминаване на границата на втория пилот, излитането се отменя“.

Всички пътници били помолени да напуснат самолета.

Припомняме, че втората вълна на мобилизация започна в Русия. Както стана известно, в руските градове призовките се връчват на мъже на обществени места, близо до метрото и входовете на жилищни сгради. В същото време военните служби отричат ​​подобни факти, въпреки разпространените видеозаписи и снимки в мрежата.

Владимир Путин на пресконференция на 14 октомври в Астана на свой ред каза, че Министерството на отбраната не планира допълнителни събития за набор във въоръжените сили на Руската федерация, с изключение на тези, които вече са в процес на изпълнение. Според президента на Руската федерация мобилизацията в Русия ще приключи преди края на октомври.

Превод: GlasNews