Председателят на израелското разузнаване „Мосад" Давид Барнеа отзова екипа на преговарящите от Катар по указание на премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Това стана след като разговорите за освобождение и на останалите заложници, държани от „Хамас" стигна до „задънена улица". Информацията е от канцеларията на премиера от името на тяхното разузнаване, цитирани от ТАСС.

„След като се стигна до „задънена улица" в преговорите по указание на премиера Бенямин Нетаняху ръководителят на „Мосад" Давид Барнеа нареди на своя преговорен екип в Доха да се върне в Израел. Терористичната организация „Хамас" не изпълни своята част от споразумението, а именно – да освободи всички деца и жени по списък, който е направен от „Хамас" и утвърден от тях", се казва в съобщението.

Шефът на „Мосад" благодари на ръководството на ЦРУ, на министъра на разузнаването от Египет и на премиера на Катар за огромните посреднически усилия, довели до освобождението на 84 деца и жени от сектора „Газа" и 24 граждани на други страни", пише в съобщението от израелското ведомство.