Австралийският шофьор на камион Бил Морган беше наречен най-щастливият човек в света, след като избяга от смъртта в автомобилна катастрофа и спечели два пъти от лотарията - веднъж по телевизията на живо. 

След ужасяваща автомобилна катастрофа през 1998 г. австралиецът е обявен за "клинично мъртъв" от лекарите, получава инфаркт и изпада в кома. Но две седмици по-късно 37-годишният мъж се събуди, което изуми лекарите и надмина всичките им очаквания.

Морган, очевидно, е помислил, че е хванал късмета си за опашката - и е купил скреч карта от лотарията, която в крайна сметка му донесе кола на стойност около 20 хиляди евро.

Бил МорганЦял екран
Бил Морган

Това събитие привлече вниманието на местната преса, журналистите го помолиха да повтори действията си пред камера за телевизионна история,  пише Mirror. Той влезе в магазина, взе билет и задраска номера - докато снимачен екип снима всяко негово движение. За изненада на всички, следващият билет също се оказа печеливш.

„Току-що спечелих 250 000 долара (австралийски или около 150 хиляди евро) - не се шегувам“, каза шокираният австралиец и показа билета на журналистите.

Той се пошегува, че може да получи още един инфаркт след това и се обади на годеницата си, за да съобщи новината.

Видеото, заснето от 9News Australia, наскоро се появи отново онлайн, тъй като двадесет и пет годишната история стана вирусна. Потребителите го споделят в социалните мрежи.

Бил Морган, който живееше във ван преди инцидента и последвалите двойни печалби, веднага се премести в нова къща в Мелбърн и инвестира остатъка от печалбите си.

В интервю за Daily Mail Australia през 2020 г. той призна, че все още купува лотарийни билети. Има обаче здравословни проблеми, свързани с инцидента. Той каза, че е благодарен за подкрепата на съпругата си Лиза.

"Разбира се, трябваше да се пенсионирам, защото сърцето ми страдаше много и артритът също ме пое. Но всичко е за добро", каза той.