Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на официално посещение в Полша, придружен от съпругата си Елена Зеленская.

Украинският лидер отново изглеждаше както всъщност на всички официални политически срещи - в милитъри стил. Съпругата на Зеленски не подкрепи имиджа на съпруга си, като избра стилно палто, обувки на висок ток, които да съответстват на палтото, а също така разпусна спретнато оформената си коса.

Въпреки непретенциозното си облекло, както се оказа, Зеленски прави всички чуждестранни пътувания със специален влак, чиято атмосфера буквално крещи от лукс.

Украинският президент се повози в луксозен железопътен вагон, съобщи полския вестник Факт. Отбелязва се, че външно влакът не се издава и изглежда като всички останали влакове, но интериорът е поразително различен.

Всички стаи са направени като пълноценни стаи, включително тоалетна и баня.

В същото време във всички стаи има „златен“ нюанс, както и различни видове монограми и „флинтифлюшки“, независимо дали става въпрос за мебели или текстил.

Освен това в декорацията са използвани много различни видове дърво.

VIP влакът включва трапезария с голяма маса за 6 души, кът за сядане, заседателна зала и спалня с двойно легло.

Отбелязва се също, че именно с този влак американският президент Джо Байдън е пристигнал в Киев от Полша, както и други лидери и представители на европейски държави, които са посетили Киев.

Единственото помещение, където няма позлата, са баните.

Междувременно в мрежата този влак вече е наречен „циганската империя“ на местния барон. Мнозина веднага си спомниха "златната тоалетна чиния на Янукович".

Това е един от 10-те вагона, които са произведени през 2015-2016 г. по специална поръчка на Ukrzaliznytsia за превоз на VIP персони. Тоест при Порошенко. Най-интересното е, че тези вагони са произведени в Полша.

Превод: GlasNews