Служител на парк за хищници в Порт Елизабет, ЮАР, е бил нахапан до смърт от побеснял сибирски тигър на име Джаспър.

Животното прескочило изключена елекрическа ограда и нападнало 52-годишния Дейвид Соломон.

Мъжът, който се намирал в пространството за туристи, опитал да избяга, изкачвайки ограждение, но бил настигнат и свален на земята. Тигърът захапал неколкократно Дейвид, като счупил и врата му, което довело до фатален изход.

Кървавата драма в зоокъта, в който по това време имало и посетители, продължила, след като хищникът успял да влезе в заграденото пространство на мъжкия тигър Юда и неговата сестра Амбър.

Последвала жестока битка между дивите котки, в която Джаспър убил опонента си, а след това опитал да се чифтоса с женската.

Ситуацията успели да овладеят пристигналите експерти от ветеринарната служба, които упоили животните, за да може да приберат тялото на Дейвид, както и останките на умъртвения тигър.

През това време посетителите в парка били затворени на безопасно място, в ресторанта на комплекса.

Бивши и настоящи колеги на Дейвид са покрусени от неговата смърт и разказват, че е бил изключително опитен член на Парка за хищници.

Той имал 15 години опит с работата с тигри и познавал Джаспър откакто животното било бебе.

"Месец март Дейвид бе част от екипа, който премести хищника и неговия брат Джейд в тяхната нова волиера, където да бъдат видени от туристите", разказва мъжът.

До момента животното било държано цели осем години в ограждение, в задната част на парка, и е нямало досег с посетители. След смъртта на лъв, управата решава да премести двата тигъра, за да може да бъдат видени от гостите на парка.

Запознати с характера на животното, разказват за него, че е бил голям и агресивен представител на вида си, около който е трябвало да се внимава. В миналото той също е нападал човек.

"Характерът на Дейвид, неговото чувство за хумор, желание да помага на доброволците и неговата завладяваща личност, ще ни липсва много. Изказваме изкрени съболезнования на близките и неговитне приятели", допълват колегите му.