Бившият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев разкри подробности от личния си живот в мемоарите си, признавайки съществуването на второ семейство.

Както съобщава Orda.kz, позовавайки се на книгата „Моят живот“, политикът говори за партньорката си Асел Исабаева, която роди двама сина на Назарбаев. През 2005 г. от връзката им се появява Тауман, три години по-късно - Байкен.

Назарбаев описва първата си среща с Исабаева. Това се случило по време на пътуване до югоизточната част на Казахстан, до Талдикорган. Тя била едно от момичетата, които посрещнали президента на рампата с цветя.

Разбира се, за целта са избрани най-хубавите от местните момичета, обяснява Назарбаев. Той си спомня лицето на красавицата и я разпознава, когато в медиите се появи информация за Исабаева, която получава Голямата награда на конкурса Мис Казахстан.

Съпругата на Назарбаев

Президентът открил красавицата и по думите му „познанството прераснало във взаимна симпатия“. Те се сближили и започнали да се срещат.

„Освободих се от духовната самота, която продължаваше години наред“, признава Назарбаев.

Бракът с Исабаева бил сключен според мюсюлманския обичай. Когато се ражда Тауман, Назарбаев казва за втората съпруга на първата, Сара, с която е женен от 1962 г. и с която отглежда три дъщери: Дарига (1963), Динара (1967) и Алия (1980)).

Политикът описва реакцията на съпругата си като „проявяване на благородство“, а дъщерите му, според него, „правилно“ са разбрали баща си.

Ако следвате датите на събитията, тогава първият син от Исабаева е роден, когато политикът е на 65 години, по време на състезанието, в което Исабаева участва, тя е на 19 години.

Изданието установи, че жената наскоро е променила фамилията си с моминското си име (Курманбаева).