Гинеколог, който предлагал на пациентките си да ги излекува със секс, е арестуван.

Д-р Джовани Миниело, известен “д-р вълшебната флейта”, е подал оставка от работата си след разследване под прикритие, по време на което е бил намерен в хотелска стая, останал само по гащи, след като казва на жена, че може да я „излекува“ от човешкия папиломен вирус (HPV), който може да причини рак.

68-годишният лекар е бил разкрит от журналисти по сигнал на пациентка, която получила вулгарното предложение за лечени.

Жената твърди, че отишла на преглед при доктора в италианския град Бари, който дал притеснителната диагноза, без да я обоснове с нагледни доказателства. По думите на потърпевшата, лекарят ѝ казал:

“Спасил съм много жени от рак. Всички те след това са показали отрицателен резултат при тестване.”

Докато чакала резултатите от изследването, жената получила предложение да бъде излекувана, като прави секс с лекаря в хотелска стая. Тя го заподозряла и затова потърсила контакт с шоуто "Le Lene" по италианската телевизия, пише LADbible.com.

Продуцентите на предаването наели актриса, която се представила за пациент и минала по същата процедура. При прегледа лекарят “установил” бели петна по маточната ѝ шийка, което е признак за ЧПВ.

Естествено, “Вълшебната флейта” предложил утилитарното си лечение, което, според него, щяло да осигури на пациентката имунитет срещу рака.

При срещата им в посочената от доктора хотелска стая, той започнал да се съблича и повторно уверил младата жена, че след като “го направят”, тя ще се излекува от вируса. В този момент в стаята нахлул екипът на предаването. Заклещен между многото свидетели на безочието си, д-р Миниело опитал да се защити с думите: "Правя това за моите изследвания и за другите хора, които съм спасил."

В хода на разследването той заявил, че е “излекувал” стотици жени в продължение на 40 години.

Също така, твърди, че никога никого не е принуждавал на сила и пациентките му са имали “абсолютната свобода да избират”.

След като се разчуло за скандалния лекар и практиките му, други 15 жени са сигнализирали, че са станали жертва на измамата.