Специалните части на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна бяха прехвърлени в Часовой Яр в Бахмутско направление на Донецка област. Това съобщи Канал 24, позовавайки се на източници от разузнавателните служби.

Специалните части на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната трябва да засилят отбраната на Часовой Яр, за да спрат опитите на руските военни да настъпят към агломерацията Краматорск, Константиновка, Дружковка и Славянск.

„Офицерите на ГУР са в тази посока от около две седмици“, каза източник на медията.

В резултат на това обстановката край населеното място се стабилизира и от там идват по-малко лоши новини. Ситуацията обаче се променя и в други области.

Според събеседниците ситуацията край Часовой Яр наподобява началото на пълномащабно нахлуване, когато специалните разузнавателни части са били използвани за защита на границата и населените райони на Киевска и Харковска области.

Източници на медиите призоваха да се вярва в професионализма и силата на разузнавачите и им пожелаха ефективна борба с нашествениците, въпреки сложността на задачите.