Палестинското министерство на здравеопазването казва, че най-малко 500 души може да са били убити при израелски удар срещу болница в центъра на град Газа, съобщи Си Ен Ен.

"Ново военно престъпление, извършено от окупацията при бомбардирането на болница Ал-Ахли Араби в центъра на град Газа", заявиха от "Хамас".

Според местните медии Израел е атакувал болницата, която е била пълна с хиляди разселени цивилни, търсещи убежище, след като домовете им са били разрушени в сблъсъците между Хамас и израелските сили.

Преди това Агенцията на ООН, работеща за палестинските бежанци (UNRWA), обяви, че най-малко шестима души са загубили живота си при израелски въздушен удар, насочен към училище, управлявано от ООН в бежанския лагер Ал-Магази, разположен в централната част на Газа.

Българка може да е сред заложниците на "Хамас" в Газа

Си Ен Ен помоли IDF за коментар относно твърденията от "Хамас". 

Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза във вторник, че докладваното въздушно нападение срещу болницата в Газа в момента е "в процес на преглед" и че няма подробности за атаката.

"Има много въздушни удари, много неуспешни ракети и много фалшиви доклади от "Хамас"", цитира The Times of Israel думите на говорителя.

Преди това палестинското министерство на здравеопазването потвърди, че най-малко 500 души са били убити при бомбения атентат в болница Ал Ахли Араб в централната част на град Газа.