Загинали и ранени след стрелба в университет в столицата на Чехия, полицията е отцепила района, предаде Асошиейтед прес.

„В момента се намесваме на площад Ян Палах във връзка със съобщената стрелба в университет. Всички части отиват към мястото“, пишат от полицията в социалните мрежи. „По първоначална информация можем да потвърдим, че на място има загинали и ранени“, допълни тя.

Полицията затвори района около сградата на площад Ян Палах в Прага. Движението на трамваите в центъра е ограничено, линиите се отклоняват по алтернативни маршрути.

На място има спасители, все още не е ясен броят на ранените и загиналите.

„Предполагам, че има по-голям брой ранени. Линейки и лекари са на място", каза говорителят на спасителните екипи Яна Поштова пред Deník.

Към мястото се отправя министърът на вътрешните работи Вит Ракушан.

Според Би Би Си стрелбата е станала в близост до Карловия университет, район, посещаван от множество туристи. 

От Карловия университет написаха в имейл до персонала да "остане на място" и да заключи вратите след съобщението за стрелба в една от сградите му в Прага, съобщава Ройтерс.

"Стойте на място, не ходете никъде, ако сте в офисите, заключете ги и поставете мебели пред вратата, изключете светлините", се казва в имейл до служителите във Философския факултет на Карловия университет.