Майка остана меко казано потресена, след като нейната законна свекърва се опита да промени името на новороденото ѝ. Жената обясни как упоритата ѝ свекърва не била съгласна с името, което тя и съпругът ѝ избрали за сина си - и повикала медицинската сестра настрана, за да се опита да го промени зад гърба им, преди да напусне болницата.

В Reddit 29-годишната каза: „Родих сина си миналата седмица. Съпругът ми и аз се съгласихме да кръстим сина си на баща ми. Баща ми почина, когато бях на 14.

„Свекърва ми е много мнителна за всичко. Тя ни даваше мнението си за всичко за нашия син. В деня, в който трябваше да се роди, исках само съпруга ми да присъства. Той ме закара до болницата и майка му влезе в стаята и започна да бърбори за името на бебето, графици за хранене и т.н. Сдържах се, доколкото можах."

Но след раждането на бебето свекърва ѝ си поставила за мисия да промени името на детето без знанието и позволението на родителите.

„Свекърва ми се опитваше да убеди съпруга ми да ме убеди да сменим името. Тя попита медицинските сестри дали може законно да промени името му. Стигна дотам да ме обвини, че контролирам съпруга си,“ казва младата майка.

И допълва: "Крещях ѝ да излезе от стаята, и че няма да променяме името. Тя си тръгна и разказваше на членовете на семейството си различна история. Съпругът ми се застъпваше за мен и ѝ каза, че нищо няма да се промени. Ако тя продължава, ще ѝ забраним да вижда внука си. Сега повечето нейни роднини ме наричат с обиди и настояват да се извиня на свекърва си."

Искайки да разбере дали греши, тя се обърна към социалните медии, за да попита мнението на потребителите. В отговор потребители коментираха:

„Бих ѝ казал това – имаш последен шанс, спри тази лудост сега, извини се за поведението си и кажи на всички останали да се отдръпнат – или това е буквално последното, което ще чуете от мен и никога повече няма да видите това дете. Вие не сте родителят и нямате думата.“

Друг потребител добави: „О, по дяволите, не! Тя е имала възможност да даде име на детето си, когато е родила свое собствено."

Трети потребител каза: „Нахлуването и настояването за промяна на името на бебето и дори питането на медицинските сестри как може да направи това законно? Уау. Просто... уау.“Г

Превод: GlasNews.bg