Около сто жилища бяха повредени, след като торнадо премина през предградие на Манчестър. Има съобщения за ранени. Бурята "Герит" причини наводнения и нарушения на транспорта на много други места в Обединеното кралство.

Извънредно положение бе обявено в предградие на Манчестър, засегнато от торнадото. Нанесени за значителни материални щети. Метеорологичната служба окачестви природното бедствие като "суперклетъчна гръмотевична буря". Според някои медии има ранени, но това не е официално потвърдено. Шефът на местната полиция призова хората да не бързат да се връщат в имотите си, преди да са направени оценки на щетите.

Бурята "Герит" продължава да вилнее в цялото Обединено кралство, като най-сериозно е засегната Шотландия, където вчера също бе обявено извънредно положение, защото превозни средства останаха блокирани на важна магистрала в планински район, предаде БНР.

Десетки хиляди домакинства продължават да са без електричество. Много от влаковете в Шотландия не се движат. Наводнения затвориха пътища. Повече от 200 предупреждения за наводнения са издадени на Острова, някои реки в Англия са на ръба на преливането.