Хорхе Елиас Чамс, кмет на колумбийската община Сабаналарга, се оказа в неловка ситуация по време на честването на 109-ата годишнина на образователната институция Codesa. Инцидентът бързо стана вирусен в социалните медии.

Докато говори на събитие, панталонът на политика случайно пада. В този момент мъжът стоял зад подиума с лице към публиката от студенти, а няколко духовници седели зад него.

Жената, която била наблизо, помогнала на кмета да вдигне бързо панталона си, а в залата се разнесъл смях. Някой от тълпата извика „Аплодисменти за кмета“, за да го насърчи. Самият Чамс се усмихна, обръщайки се към учениците и учителите с думите: „Това вече е история, отслабнах с осем килограма.“

След като клипът беше разпространен в социалните мрежи, потребителите неуморно се шегуваха в коментарите: „Той няма достатъчно заплата, за да си купи колан“, „Тогава споделете с нас диетата, ако работи“.

По-късно ректорът на Института за образование Sabanalarga CODESA, Dalmiro García Henriques, излезе с изявление, упреквайки пресата за новината за „нещастния инцидент“ с кмета Чамс.

Между другото, Хорхе Елиас Чамс беше кмет на Сабаналарга от 2016 до 2019 г. Въпреки опита му като „ефективен мениджър“ да бъде преизбран за втори мандат, през 2018 г. прокуратурата повдигна редица обвинения срещу него заради констатирани нарушения при сключването на голям договор по време на мандата му.