В индийския щат Утар Прадеш седем души бяха задържани за сбиване, станало на сватба след целувка на булката и младоженеца, съобщи News 24.

Скандалът избухна по време на първата част от сватбената церемония, която се нарича Джаймала. По време на него булката и младоженецът си разменят цветни гирлянди. Младоженецът не спря дотук и в същото време целуна булката. Това предизвика възмущението на близките й.

Словесната свада бързо прераснала в масово сбиване. Близките на момичетата изскочиха на сцената, въоръжени с палки, и започнаха да бият близките на нейния избраник. В резултат на това шестима души са ранени, включително бащата на булката. Пристигналата полиция задържа седем участници в сбиването и от двете страни.

Близки на булката заявиха, че младоженецът я е целунал насила. Младият мъж твърди, че предварително се е разбрал с любимата си за целувка по време на Джаймала.

От полицията съобщиха, че до момента нито една от страните не е написала показания, затова задържаните ще бъдат съдени за хулиганство.